Brian Eno

>> Saturday, September 13, 2008

Niet helemaal mijn mijn muziek maar het is wel mooi. Brian Eno en David Byrne:

(Updated 3 september 2014, oude embed (flash) werkte niet meer.)

Read more...

Kiezen voor de leugen

Jamison Foser van Media Matters
schrijft deze week in zijn column Privileging the lie over de poging die Amerikaanse journalisten (lijken) te doen om objectief te zijn.

Jamison laat in zijn column zien dat het onvermijdelijk is dat journalisten een “kant kiezen”. Je kunt onmogelijk “neutraal” zijn: ook dan kies je een kant.

In dit geval: Gore werd er in de campagne van 2000 van beschuldigd dat hij loog. Hij zou gezecht hebben dat hij het internet had uitgevonden. Dat klopte niet - het was helemaal niet waar - maar hij werd hierdoor er toch van beschuldigd dat hij een pathologische leugenaar was.

Waarschijnlijk heeft hij hierdoor de verkiezingen verloren (gezien het kleine verschil).

McCain liegt keer op keer (over van alles en nog wat) maar daarover wordt niet geschreven, af gezien van een enkele keer. Meest al gaat het over “hoe reageert Obama” of iets dergelijks. Men poogt krampachtig “neutraal” te zijn, waardoor McCain niet gestraft wordt voor liegen, ondanks het feit dat hij is een dwangmatig leugenaar is.

Je zou zelfs wel kunnen zeggen: ja de journalistiek in de US kiest wel consequent een bepaalde kant: de kant van de leugen. En zo zullen we wel weer een nieuwe republikein in het Witte Huis krijgen. Het zal me benieuwen hoe dit zal gaan: weer een liegende president.

Read more...

About This Blog

  © Blogger templates Sunset by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP