Brobdingnag

>> Sunday, February 22, 2009

De geschiedenis regeert het heden en als je het recente verleden negeert wordt je er door geregeerd, aldus verwoordt Scott Horton de boodschap van Swift in het verhaal over het koninkrijk Brobdingnag.
Een land dat niet door wetten maar door mensen wordt geregeerd is als het land van Brobdingnag. In dat land kan de Koning doen wat hij wil want hij is de Wet.
Als nu niet wordt onderzocht wat er tijdens de 8 jaar wetteloosheid onder Bush is gebeurd, als men zelfonderzoek blijft afwijzen omdat men bang is voor verdeeldheid dan zal het zelfde weer gebeuren. Door Obama of een president na Obama. De keuzes die nu worden gemaakt door de regering Obama bepalen of het land in de toekomst een rechtstaat zal zijn - of niet.
Hoe dat andere USA er uit zou kunnen zien, als niet de juiste keuze wordt gemaakt, laat Glenn Greenwald zien. Hij beschrijft hoe de rechts militia's weer helemaal terug zijn. In de jaren 90, onder Clinton, waren deze veel in het nieuws: paramilitaire groepen deden oefeningen en "survival training". Bij FOX is men al druk bezig met voorbereidingen voor de komende burgeroorlog. Men droomt van een toekomst waarin recht en wet machteloos zijn en het land wordt geregeerd door gangsters en drugskartel. Het is de wereld van Mad Max:
Toevallig, terwijl ik dit schrijf, zie de documentaire Van Moskou tot Magadan. In Rusland is men druk doende met het retoucheren van het verleden. Er wordt serieus gediscussieerd over de voor en nadelen van De Totalitaire Staat. Stalin heeft er voor gezorgd de Rusland in 25 jaar geïndustrialiseerd werd. De dictatuur was nodig voor de economie. Aan het einde zien we hoe de laatste resten uit die tijd liggen te vergaan in een vochtige schuur. Dit is alles wat er is overgebleven van een museum over de Goelag dat er had moeten komen. Als de ex-museumdirecteur wordt wordt gevraagd geeft hij als verklaring dat dezelfde mensen als toen weer aan de macht zijn, de Communisten.

0 comments:

About This Blog

  © Blogger templates Sunset by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP