Achter de feiten

>> Saturday, April 18, 2009

Michael van der Galien
15 april 2009,
Elseviers Rick Kuethe snapt er niets van

Volgens Michiel van der Galien loopt Rick Kuethe "Schijnbaar" jaren achter de feiten aan, "zoals de journalistieke elite wel vaker doet" voegt hij er aan toe.


[...] gezien het feit dat de anti-tea party talking points door extreem linkse blogs als Daily Kos verzonnen zijn. De New York Times (huisblad van de Democraten) en MSNBC (huiszender) nemen deze talking points natuurlijk kritiekloos over. Maar waarom een doorgaans kundig commentator als Kuethe dat ook doet is me een raadsel.

Tenminste, aangenomen dat hij weet waar hij het over heeft - wat het geval niet is. Bewijs? Hij noemt Andrew Sullivan een “conservatief” en doet net alsof deze Brit woonachtig in de VS serieus genomen moet worden.

Dan legt hij uit waarom Sullivan niet te vertrouwen is: deze beweert namelijk dat Trig Palin niet de zoon van Sarah is maar haar kleinzoon is. Geen link helaas, daarom zelf maar wat werk gedaan:

Met meneer Google vind je snel het gezochte artikel: Things That Make You Go Hmmm

Maar in een update, later toegevoegd, linkt Sullivan zelf naar een post op het "extreem linkse" Daily Kos met foto van een zwangere Sarah Palin. oei, foutje dus. De Daily Kos blogger constateert daarom (cursivering van mij):

Nevertheless, until this photo is debunked, we look stupid pushing this rumor.
That is all.


Met andere woorden het hele verhaal van vd Galien is een halve waarheid. Ja, Sullivan draaft af en toe door, maar hij is duidelijk ook voor rede vatbaar.
Is dat misschien de reden waarom vd Galien niet zelf linkt naar de post van Sullivan? Omdat hij daar zichzelf debunkt en daarmee dus indirect ook vd Gallien zelf?

Ook interessant is de Memeorandum van 1 september 2008. Als je het nieuws van die dag bekijkt dan wordt duidelijk dat het bericht van Sullivan gezien moet worden als onderdeel van het echte schandaal: het gebrekkige vooronderzoek dat de McCain campagne had gedaan: McCain Camp Didn't Search Palin's Hometown Paper Archives is het hoofdartikel van die dag.

0 comments:

About This Blog

  © Blogger templates Sunset by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP