Eine Postkarte fur die Niederländer

>> Friday, June 12, 2009

Welingelichte Kringen meldt dat er in Duitsland opwinding is over succes van Geert Wilders. Blijkbaar hebben wij in Nederland een grote voorkeur voor racistische partijen, zoals de PVV.

In Der Spiegel schrijft Henryk M. Broder:


Many were horrified. The correspondent for German public radio station ARD even called Wilders a "peroxide blond blowhard," a "sleazy provocateur" and a "petty patriot." In his commentary, the ARD correspondent went on to say that "his political program is focused entirely on demonizing Islam" and finished by saying that the Dutch should be ashamed of themselves.

Wie kan zich nog de Briefkaartenactie tegen Duits racisme, in 1993 herinneren? Die Duitsers moesten zich toen schamen vonden wij in Nederland.
"Ik ben woedend. Solingen, 29 mei 1993. Vijf onschuldige vrouwen en meisjes zijn levend verbrand, alleen maar omdat ze buitenlander zijn. Via deze briefkaart wil ik laten weten dat ik verbijsterd ben."

Collectief werd Duitsland de schuld gegeven van de dood van 5 buitenlanders.

Ik steun de actie in Duitsland: Schick eine Postkarte an Die Niederländer:
"Ik ben woedend. 4 Juni 2009. 17 % van die Holländer stemt op een partij die een boek wil verbieden en mensen het land wil uitzetten alleen maar omdat ze moslim zijn. Via deze briefkaart wil ik laten weten dat ik verbijsterd ben."

Verder is het een wat merkwaardig stukje dat in de Spiegel staat. Het begint een vergelijking van verkiezingen in Noord Korea: daar hoeven de regenten zich geen zorgen te maken over de uitslag: 100% voor! (maakt niet uit wat). Nee, dan Europa: kiezers straffen de regerende linkse regeringen af. Volgens de auteur is zelfs het CDU een beetje links. Al die Sociaal Democraten zijn alleen maar bezig met de economische crisis en durven het immigratie probleem maar niet aan te pakken. Broder zal wel niet meedoen met de briefkaartactie, hij zal eerder een briefkaart sturen naar al Sociaal Democraten van het CDA, CDU en VVD die weigeren het buitelanderprobleem aan te pakken.

0 comments:

About This Blog

  © Blogger templates Sunset by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP