Vondsten tot 13 juli 2010

>> Tuesday, July 13, 2010

Ik kom bij mijn geblader van web naar web vaak interessante en leuke posts tegen. Enkelen daarvan komen terecht in de Zijdelinks log van Geen Commentaar, anderen tweet ik (of niet)

Digby: What Happens When It's One Of Your Own?
Clarence Thomas is een van de negen rechters van het hoogste gerechtshof in Amerika, de Supreme Court, maar hij staat er vooral om bekend dat hij zich nooit veel van de pers aan trekt, en nog minder van het lot van gedetineerden en andere slachtoffers van het rechtssysteem.
Deze keer is het slachtoffer, een psychiatrisch patient Derek Thomas echter familie van Clarence Thomas.

Naomi Klein: Wie betaalt de rekening van de bankencrisis?
Klein geeft haar mening over de G20, waar de elite besloten heeft dat het nu tijd is om de rekening te betalen. Die rekening gaan wij betalen, niet die genen die het geld over de balk hebben gesmeten, daar kunt u op rekenen.

Charles Davis: The neocon method De neocon-methode slaat op de manier waarop de Neoconservatieven in Amerika argumenteren - nou ja argumenteren, het is meer een ordinaire scheld partij. In dit geval is Glenn Greenwald het slachtoffer omdat hij kritiek heeft op Israel. Zo schrijft Benajamin Kerstein daarover:

“Greenwald is such a quintessentially anti-American, pseudo-pacifist, pro-terrorist, self-hating Jewish liberal that that he essentially constitutes a living cliche.”
Het onvermogen tot zelfreflectie bij ultrarechts blijft me altijd verbazen.

Dean Baker: Franchise Fantasies and the "Financial Crisis"
Het is onbegrijpelijk dat de mensen die verantwoordelijk waren voor maatregelen die kredietcrisis mogelijk hebben gemaakt en hem ook nog eens niet zagen aankomen nu ook zijn belast met het oplossen van de problemen.
The people who could not see an $8 trillion housing bubble before it wrecked the economy are still having a hard time seeing it even after it wrecked the economy. They fail to understand that the economy's problem is due to a loss of demand.

William Dalrymple: This is no Nato game but Pakistan's proxy war with its brother in the south (geen van familie van overigens)
Waar was die oorlog eigenlijk om begonnen? Oh ja, Al Quada verjagen. Maar die zijn er bijna niet meer. In heel AfPak zijn misschien zo'n 400 terroristen. Wat doen we daar dan? Het blijkt dat we ons actief bemoeien met een burgeroorlog die wordt opgestookt door de buren: Pakistan en India, die elkaar in Afghanistan laten bestrijden. Een "proxy-oorlog" dus.

0 comments:

About This Blog

  © Blogger templates Sunset by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP