Feeling the hate in Tel Aviv

>> Monday, July 13, 2009

Feeling the hate in Tel Aviv
Max Blumenthal
13 juli 2009,


Hoelang zou deze video van Max Blumenthal, vervolg op Feeling the Hate in jeruzalem, blijven staan. Die video is na een paar dagen van YouTube verwijderd, en later ook van Vimeo. (Zie mijn eerdere post hierover: vrijheid van meningsuiting.)

Het is eigenlijk nog veel erger dan de vorige video deed vermoeden. Kon je daar nog denken dat het wel een zeer oneerlijke steekproef was - dronken, deels Amerikaans-joodse studenten - nu werd er in Tel Aviv op de universiteit gefilmd. Overdag en de geïnterviewden waren deze keer wel nuchter. Daar komt bij dat het studenten waren, mensen die de mogelijkheid hebben om er over na te denken. Intellectuelen. De (toekomstige) elite van het land.

Het bleek dat ze hadden nagedacht over de vraag: "moet je mensen de mogelijkheid geven om zich uit te spreken over de onafhankelijkheid van je eigen land" en waren tot de conclusie gekomen dat daar de grens ligt van de vrijheid van meningsuiting. Met andere woorden: meningsvrijheid, OK ... maar niet voor Palestijnen, alleen voor Joden.

Het is natuurlijk geen representatieve steekproef maar de verkiezingen eerder dit jaar hebben laten zien dat meer Israëliërs er zo over denken.

Een veel gehoorde verdediging van Israël is het een echte democratie is, in tegenstelling tot haar buurlanden. Maar oordeel zelf: voor wie is deze democratie?

0 comments:

About This Blog

  © Blogger templates Sunset by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP