De deurwaarder op jezelf afsturen

>> Saturday, August 18, 2012

De Canadese minister van financiën spreekt dreigende taal:

Canada will not provide more funding to the IMF to help finance the eurozone.
Maar wie goed nadenkt beseft dat hier iets heel merkwaardigs aan de hand is. Waarom moet het IMF de eurozone financieren? Waarom moeten derde partijen euro's lenen aan Europa, dat toch een eigen centrale bank heeft? Meestal als het IMF moet helpen dan gaat het om landen die hebben geleend in dollars, een vreemde munt. Wat zijn we in Europa toch raar bezig. Wij sturen de deurwaarder af op de leden van het eigen gezin om onderlinge schulden te innen. Ondertussen knijpen we de economie af, waardoor de schulden nog harder oplopen. Merkel, Rutte, Draghi, Rompuy, en hoe ze verder ook allemaal mogen heten: het zijn koekebakkers.

2 comments:

Anonymous August 19, 2012 at 5:19 PM  

Waarom moeten derde partijen euro's lenen aan Europa, dat toch een eigen centrale bank heeft?

Je kunt beter euro's lenen, die al in omloop zijn (bij derden), dan nog 1000 miljard nieuwe euro's uitlenen via LTRO 3 en LTRO 4.
De balans van de ECB wordt heel scherp in de gaten gehouden

Koekebakker August 22, 2012 at 9:22 PM  

Oh zeker, maar dat lukt niet. Waarom is anders de rente zo hoog? Financiers vertrouwen het niet: de Frankfurt (lees Duitsland) kan zo maar een land laten vallen. Zie Griekenland. Wat dan met je centen? Bij een default heeft de ECB bovendien ook nog eens een hogere prioriteit. Dan is her nog het feit dan landen hun eigen (vaak verrotte en veel te groot geworden) banksector omhoog moeten houden. Een ander zorgt er voor dat euro's bij derden een andere weg zoeken.

About This Blog

  © Blogger templates Sunset by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP