Jan, Piet Tjoris en Corneel maar niet Thierry Baudet hebben baarden

>> Sunday, May 5, 2013

In de HP/de Tijd No 2 van dit jaar staat een interview met Thierry Baudet. Het is een staalkaart van conservatieve thema's. De wereld gaat ten onder door decadente elites die onze cultuur te grabel gooien:

... "onze politieke elites lijden aan oikofobie, het tegenovergestelde van xenofobie: een ziekelijke afkeer van de eigen cultuur. die verdunnen ze door massa-immigratie, door zelf bestuur over te hevelen naar Brussen, door afschuwelijke gebouwen neer te zetten, door rare, onbegrijpelijke kunst en atonale muziek, door de kerken te beschimpen, onze hele traditie te grabbel te gooien. Ik dacht: wat is hier aan de hand?!”
en
“Als je over de amsterdamse grachten loopt of door Parijs: het is allemaal zo a-dem-be-ne-mend mooi. En ik kan niet begrijpen wat er in ons gevaren is dat het idee hebben dat we daarmee moeten breken, dat het niet meer kan, niet meer mag; dat als je nu dingen maakt, het moet shocker en vervreemden”
Een variant hierop is de pose van under dog die conservatieven graag aannemen. Baudet doet dat natuurlijk ook, maar de manier waarop is wel heel erg grappig:
"Iedereen om me heen was liberaal, links … ik zie mezelf als een intellectuele piraat, die verloren schatten op vergeten eilanden opgraaft”
Nee fout, dat zijn schatgravers die dat doen, niet de piraten. Een piraat is iemand die schatten steelt van eerbare handelaren op koopvaardijschepen om deze vervolgens te begraven op onbewoonde eilanden. Ook zal hij zeker niet vergeten waar de schat ligt. Als de schat niet wordt opgegraven door de "eigenaar" dan komt dat doordat deze bij zijn laatste kaap'ren vaart is gesneuveld.

Het doet mij denken aan een liedje van voor Thierry's tijd, toen mannen nog mannen waren:

Allen die willen te kaap’ren varen
Moeten mannen met baarden zijn
Jan, Pier, Tjoris en Corneel
Die hebben baarden, die hebben baarden
Jan, Pier, Tjoris en Corneel
Die hebben baarden zij varen mee

Toch maar eerst een baard kweken voor je gaat schatgraven, er liggen overal piraten op de loer.

Hier is de versie uit die vermaledijde jaren 70 toen mannen nog wel baarden hadden:

0 comments:

About This Blog

  © Blogger templates Sunset by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP