"Niets doen"

>> Friday, May 31, 2013

Op Facebook volg ik Daily Kos, het linkse Amerikaanse blog (Amerikanen zeggen "liberal"). Vandaag hadden ze een post over de conservatieve vertegenwoordigers in het Huis van Afgevaardigden. Het zijn bekende reactionaire Tea Party aanhangers: John Boehner, Eric Cantor, Michele Bachmann en Paul Ryan.  De klacht is dat ze niets doen, ondanks het feit dat ze veel geld weten te verzamelen: ze hebben maar 11 wetten gemaakt, van de totaal 3801 wetten die in het Huis zijn gepasseerd.


Wat blijkbaar niemand ziet is dat deze politici uiterst effectief zijn, je moet alleen weten wat hun taak is. Hun kiezers verwachten niet dat ze wetten maken, maar dat ze wetten tegenhouden.

Hun taak is het in bedwang houden van de staat - zelf zeggen dat ze voor een kleine staat zijn. Hun werk is het tegen houden van wetten die in een democratisch proces (hoe gebrekkig dat ook is op dit moment) zijn ontstaan.  De "feodale orde" - ik bedoel de privé domeinen binnen familie, bedrijf of andere privé domein - mag niet wordt verstoord. Voorkomen dat de "vrijheid om je eigen zaken te regelen" wordt bedreigt, dat is waar het hen om gaat.

Zo bezien zijn de bedragen die ze vangen voor hun herverkiezing eerlijk verdiend.

0 comments:

About This Blog

  © Blogger templates Sunset by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP