De daadkracht van deze regering

>> Tuesday, May 17, 2011

Klimaatverandering? Daar heeft men in dit kabinet nog nooit van gehoord. Milieu is geen thema voor deze regering en met veel daadkracht wordt de uitbreiding van het wegenpark aanpakt:

De minister hoopt in de toekomst wegen structureel sneller te kunnen verbreden of aan te leggen. Dat is mogelijk door inspraak en bouw gelijktijdig te organiseren, stelt ze, en niet in alle gevallen te wachten met de bouw totdat alle mogelijke juridische procedures zijn afgerond. Ook wil de minister het omgevingsrecht versimpelen, waarop in totaal tachtig wetten van toepassing zijn. „Die wetten op het gebied van bijvoorbeeld milieu en natuur zijn allemaal met de beste bedoelingen gemaakt en worden op zichzelf goed toegepast, maar het kan simpeler”, aldus de minister.

Over de mogelijkheid dat over een paar jaar deze wegen weer vollopen omdat mensen gebruik gaan maken van de nieuwe vervoer capaciteit wordt ook niet nagedacht. Wie dan leeft wie dan zorgt is het motto van dit kabinet. Het openbaarvervoer wordt geprivatiseerd en moet afslanken, maar als het om de aanleg en uitbreiding van wegennet gaat is er geld genoeg en is daadkrachtige staatsbemoeienis geen enkel probleem.

2 comments:

Anonymous May 17, 2011 at 11:54 PM  

Dit kabinet wil dan ook de crisis en herstelwet permanent maken. Zo word je als burger definitief buiten schot gezet. En dat voor een kabinet dat claimt Nederland aan de nederlanders terug te geven. Als zij dat wil, wil ik er ook graag wat over te zeggen hebben. Maarja, dat wil het kabinet dus juist niet
h.groe

Koekebakker May 18, 2011 at 12:04 AM  

Inderdaad, twee partijen die in deze regering zitten hebben het woord 'vrijheid' in hun naam zitten. De vraag is voor wie?

About This Blog

  © Blogger templates Sunset by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP