Pulling the plug

>> Wednesday, September 30, 2009


Zie Update

h/t digby

Ik heb al eerder over de slechte politieke strategie van links in Amerika geblogd. Timide laten ze de beschuldigingen van de Republikeinen over zich heen komen. Soms verweren ze zich zelfs niet of te laat (Kerry's Swiftboating), soms bieden ze hun verontschuldigingen aan waar het helemaal niet nodig is - waardoor ze dus impliciet schuld erkennen, - en ze hebben geen duidelijke standpunten. Oh ze hebben wel goede plannen, maar die zijn meestal te ingewikkeld om uit te leggen. Rechts doet dat veel beter: zij spreken niet van erfbelasting maar van Death Tax, zij hebben het niet over gezondheidszorg maar over Obama Care en Pulling the Plug on Grandma. Als een Democraat iets zegt waardoor zij "geraakt" worden dan nemen ze onmiddellijk maatregelen en laten niet over zich lopen. Daar houden Amerikanen van. En zeg nou eens eerlijk, wij Nederlanders toch ook?

Zie bijvoorbeeld wat deze Republikein over de hervorming van de gezondheidszorg zegt:Maar eindelijk is er dan een Democraat die heeft begrepen hoe je je moet verweren. Even wat achtergrond voor U de volgende film bekijkt. Tijdens zijn redevoering voor het Congress zei Obama dat de Republikeinen geen plan hadden. De Republikeinen hielden toen demonstratief papieren omhoog. Hierop zouden hun de plannen staan.

Alan Grayson deed wat bij dit soort aanvallen vaak het beste is, hij onderzocht de claim van de tegenstander, en kwam tot een verrassende conclusie.
Geen tienpuntenplan, geen lange redevoering, nee, een zin slechts: don't get sick and if you do, die quickly. Dat is veel effectiever dan een goed beargumenteerd tegenargument - helaas, maar zo werkt democratie.

Je kunt er gif op nemen dat de Republikeinen niet over zich heen laten lopen. Misschien wordt het toch interessant.

Update:
Zoals te verwachten was wordt verwacht dat hij zich verontschuldigd, hoe is het toch mogelijk dat je zo iets kan zeggen?. Grayson houd echter stand, dat is wel bijzonder:

0 comments:

About This Blog

  © Blogger templates Sunset by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP